Project & Proces Management

Project & Proces Management

Algemeen

De expertise van het bureau Sportstill Agency kan feitelijk met één verwijzing naar een aansprekend project worden onderbouwd, t.w. de realisatie van de Johan Cruijff ArenA (voorheen: Amsterdam ArenA).  De enorme ervaring en expertise die Jan bij dat project heeft opgedaan is omvangrijk. Bij dat groot project is Sportstill vanaf de allereerste dag betrokken geweest en het resultaat mag er zijn. De ArenA in Amsterdam is binnen de tijd en binnen het budget tot stand gekomen. Een voor de stad Amsterdam enorme prestatie omdat, voordat de ArenA tot stand kwam, bouwprojecten in Amsterdam meer dan regelmatig te kampen hadden met enorme budget en tijdoverschrijdingen. De bouw van de Stopera is daarvan het beste voorbeeld en …. hoe opmerkelijk ook, nadat de ArenA zo succesvol tot stand is gekomen, lopen projecten in Amsterdam in tijd en budget wederom nog wel eens uit de hand.

De realisatie van de Noord-Zuidlijn is daarvan (helaas) een voorbeeld.

Kortom: inschakeling van het bureau Sportstill Agency geeft de beste garantie dat bouwprojecten binnen de tijd en binnen het budget tot stand komen.

 

Project & Proces Management

Bij deze discipline levert Sportstill Agency een ‘Overall Plan van Aanpak’ waarbij de volgende onderdelen worden betrokken, t.w.:

 1. Initiatieffase:
  1. Wat voor soort project of evenement wordt gerealiseerd: een stadion, hal of ander (sport)project;
  2. Wat wordt de capaciteit van het project?
  3. Gaat het om een multifunctioneel project of dient het geschikt te zijn voor één tak van sport of activiteit;
 2. Definitiefase:
  1. Functionele & ruimtelijke locatiestudie/eisen;
  2. Financiering, exploitatie en eigendom-model vaststellen, zodanig dat plan financieel haalbaar is en volgende fases kunnen ingaan;
  3. Voorlopig Ontwerp;
  4. Definitief Ontwerp;
  5. Bouwvoorbereiding;
  6. Realisatiefase;
  7. Start Beheer & Exploitatiefase

Bovenstaande summier overzicht is slechts een voorbeeld omdat bij sommige projecten delen van het plan of al zijn uitgevoerd of dienen te worden bijgesteld. Uiteraard kan Sportstill –indien nodig- ook bij een van bovenstaande projectonderdelen worden ingeschakeld, maar bij voorkeur werkt het bureau vanaf de start van een project in de voorbereiding mee.